Categories
My Links
Генерална

« Министарство за инфраструктуру и енергетику. Табла " Путарина" није написана и на ћириличном писму ?! | Галеника Београд - Зашто на амбалажи и упутствима ваших лекова само латиница ? »

Туристичка организација Београда. Београдски сувенир - кажете на српском језику - а на коме писму ?
jovansolajic | 20 Април, 2011 11:24
ЗА ДИРЕКТОРА ТУР. ОРГ. БЕОГРАДА И ЗА КОНТАКТ ОСОБУ - СЛОБОДАНКУ КОВАЧЕВИЋ.
Поштовани директоре,
Веома сам се обрадовао вашем Јавном позиву за прикупљање понуда за избор производа - Београдски сувенир, који је објављен у данашњој Политици. Честитам вам и желим  вам пуно успеха у вашем настојању.
У Условима - за амбалажу тражите да текст буде написан на српском и енглеском језику.
Питам вас, када кажете на српском језику, да ли сте подразумевали да текст треба да буде написан на ћириличном писму, обзиром да Устав Србије за српски језик, који је обавезан у јавној употреби, не познаје друго писмо изузев ћирилицу.
Међутим, у пракси је сасвим другачије. Многи сматрају и да је латиница писмо српског језика. Да не би било забуне, требали би сте да допуните Позив, или да ризикујете па да учеснике који буду писали на латиници аутоматски одбијете као неусловне.
Српски " Бренд" је и наша ћирилица, најлепше и најједноставније писмо на свету. Било какви текстови, на самим сувенирима, узгред о којима нисте ништа рекли, услов би требао да буде - да буду написани на нашој ћирилици, а и на енглеском језику.
Пошто нас свет распознаје тако - што све публикације са ових простора, које су писане ћирилицом сматрају да је баштина српска, а латиницом баштином хрвата, не дозволите да ваше сувенире тумаче да представљају знаменитости неке друге државе, а не наше Србије.
Допуните ваш Јавни позив.
Ако сматрате да нисам у праву, замолио бих вас, да ме у то убедите. Одговорите ми истом поштом. Молим вас.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме