Categories
My Links
Генерална

« Град Београд - За Александра Шапића. Зашто паное за 24 - ти Маратон нисте исписали и на ћир. писму ?! | Туристичка организација Београда. Београдски сувенир - кажете на српском језику - а на коме писму ? »

Министарство за инфраструктуру и енергетику. Табла " Путарина" није написана и на ћириличном писму ?!
jovansolajic | 19 Април, 2011 13:25
ЗА МИНИСТРА  Г - НА МРКОЊИЋА,
Пштовани министре,
У емисији РТС Београд, - " Стање на путевима " од 18. априла т. г., приказаше слику са аутопута Београд - Ниш. На једној табли писало је " Путарина" написана латиницом а испод црте  исто на енглеском језику.
По чл. 10 Устава и по Закону о службеној употреби језика и писама, у обавези сте да све табле на путевима диљем државе Србије, напишете на српском  језику и на ћириличном писму а и на латиници , односно другом језику, како је то предвиђено поменутим законом. Текст на српском језику и на ћириличном писму има предност, а текст на латиничном писму исписује се после текста на ћириличном писму, испод или десно од њега.
На путу може да стоји табла исписана само на ћириличном писму, али не може да стоји табла исписана само на латиници.
Питам вас - г- не министре, зашто је то тако. Прошло је скоро пуних 5. година од доношења новог Устава, а ви и даље радите по старом. Да човек просто не поверује.
Шта то треба да се деси у овој држави, па да државни органи почну да поштују и примењују Устав - који су они донели. Није нам наметнут.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА. 
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме