Categories
My Links
Генерална
ИМР Раковица - Поводом чланка у "Политици" - " Гасимо своје, а ничу туђе фабрике"
jovansolajic | 14 Април, 2011 13:03

ЗА ГЕН. ДИРЕКТОРА - ЗОРАНА РАДОСАВЉЕВИЋА - ЛИЧНО

Поштовани директоре,

У вези објављеног написа у Политици од 13. априла т. г. , под насловом " Гасимо своје, а ничу туђе фабрике" , подржавам вас у свему.

Нисте могли ништа боље да очекујете. Лепо - нема шта - из буџета Републике се финансира изградња страних капацитета у повлашћеној Војводини, а истовремено се гасе домаћи капацитети у Београду.

Створена је држава у држави. Држава Војводина у држави Србији. Тражили су већа права, а власт у Србији - ради власти , попустили су војвођанима - те су им прокламовали нови Статут. А, с тиме и све већу самосталност.

Шта можете, они у Војводини имају своју Владу и Скупштину, самостално одлучују, па и о томе ко ће да производи тракторе. А, ви немате своју Владу - истина - имате је, али у њој седе и народни представници из Војводине, а ви истовремено немате своје представнике у Влади Војводине. Тако - они ће утицати да се гаси ваша фабрика а ви не можете да утичете да се не гради страна фабрика исте намене. Нема истогласја. Они ће сутра, примера ради, да одлуче - самостално да граде централе на гас у Војводини, али ће седећи у Влади и Скупштини Србије мериторно одлучивати да се не граде хидроцентрале на реци Дрини.

Траже да имају своју полицију, сутра ће да траже и своју војску и шта све неће тражити.

Добијају 7% из Буџета Републике зато што имају аутономију, а они други који немају аутономију то не добијају. Тако, најразвијенији део Републике има и веће нове инвестиције од Централне Србије - супротно декламовању да је политика да се неразвијенији делови Републике брже развијају.

Питајте вашег посланика у Скупштини Србије шта је предузео поводом овог случаја. Но, плашим се, да у свим оваквим и сличним случајевима, нису умешане паре - јер што каже народна - " пара врти где бургија неће".

Борите се, немојте да се предајете. Тражите правду.

С поштовањем.

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #