Categories
My Links
Генерална
Алексић Снежана са мужем Момчилом и децом: Татјаном, Наташом и Миланом из Чикага у Чачку
jovansolajic | 11 Јануар, 2011 12:06

АЛЕКСИЋ СНЕЖАНА СА МУЖЕМ МОМЧИЛОМ И ДЕЦОМ: ТАТЈАНОМ; НАТАШОМ И МИЛАНОМ ИЗ ЧИКАГА У ЧАЧКУ. 

Дана 20. јуна 2001. године, у Чачку су боравили: Момчило и Снежана Алексић, рођена Стаменковић, са децом Татјаном, Наташом и Миланом из Чикага, пореклом Чачани.

Снежана је рођена у Чачку, а Момчило у селу Бресници код Чачка.

У Дому културе у Чачку , давали су приредбу: КУД " Гаврило Принцип" и " Божур" из Чикага, КУД " Дуле Милосављевић" из Чачка и млади трубачи из Коштунића. Милан је члан фолклорног ансамбла "Божура". Приредба је веома успела. Остали смо до касно у ноћ. Присуствовало је доста нас Шолајића из фамилије Снежанине бабе по мајци и из фамилије Бугарчића из које је мајка Снежанина - Надежда - Нада Стаменковић, рођена Бугарчић. 

Срби из Чикага донели су и помоћ за једног дечка коме треба да се изврши трансплантација оба бубрега. Снежана је и лично свакоме из ове две њене фамилије уручила по неку десетину долара - у знак посебне пажње. Снежана је са бине Дома културе поздравила све присутне, а посебно је поздравила све присутне из њених драгих фамилија : Шолајиће и Бугарчиће, што нас је посебно гануло.

Председник општине Велимир Илић је приредио вечеру у част гостију Срба из Чикага.

Отац Момчила Алексића је из заробљеништва у Немачкој , после Другог светског рата, отишао у САД. Сина Момчила, који је одрастао у Србији - у Бресници, који је на Београдском универзитету завршио студије грађевине, заветовао да мора да ожени девојку Српкињу из Србије.

У међувремену, дошавши на кратаку посету родном крају, Момчило је у фризерском салону у Матарушкој бањи, упознао Снежану. Снежана му се много допала, навалио је пошто - пото да је ожени и поведе у Америку. А, није ни чудо. Снежана је изузетно лепа и пријатна особа.Опирала се, чак је се и забављала са неким.

Момчило купи у Кнез Михаиловој у Београду најскупљи прстен који се продавао у комисиону - платио га је, како се причало, тадашњих 1,250.000.- динара.И свадбу су, на брзину, направили у Матарушкој бањи, на којој смо били сви ми из Шолајића фамилије.

Снежана и те 2001. године је изгледала изванредно - као девојка.

Снежана је и веома успешна жена. Директор је у једном ексклузивном фризерском салону у Чикагу.

Снежанина мајка Нада Стаменковић, рођена Бугарчић / 1917 -1996 /, је мени сестра од рођене тетке Лене, рођене Шолајић / 1896 - 1921/, мога оца Иванка / 1899 - 1974 / сестра.

Записао из својих Забелешки за дан 20. јун 2001. године.

Јован Шолајић, дана 11. јануара 2011. године.

 #