Categories
My Links
Генерална

« Савет за борбу против корупције - Предлажем вам да преконтрол. имовин. карте држ. функционера. | Министарство културе.....Зашто је у менију моб. телеф. српски језик на "ошиш." хрватској латиници »

АОФИ и Министарство економије и регионалног развоја. Зашто пишете само латиницом
jovansolajic | 06 Април, 2011 12:44
Поштовани Браниславе,
У праву сте. Нисте државна установа и самим тим немате обавезу да пишете државним писмом - ћирилицом.
Али, ви се ипак бавите државничким пословима, ако сам добро разумео.
И друго, обзиром да радите у држави Србији, зар вам није ближе писмо прописано у Уставу, него ли писмо које Устав не познаје.
За општење са иностранством каква вам је воља. Можете да пишете на коме хоћете писму и језику.
Ако сте могли да бирате : ћирилица или латиница - зашто не избрасте традиционално писмо српскога народа, већ писмо које - уосталом наш Устав не познаје.
Надам се да ће ускоро бити донет Закон о службеној употреби језика и писама, који ће и вашу организацију обавезати да дате предност ћириличном писму.
Наше писмо је најсавршеније писмо у свету.Запамтите, наше писмо једнога дана биће светски БРЕНД - како се то  сада код нас назива - хтели ви и не хтели.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак 
From: AOFI
To: jovanso@open.telekom.rs
Sent: Thursday, May 19, 2011 2:44 PM
Subject: FW: Zašto pišete samo latinicom ?

Poštovani, Zahvaljujemo Vam na lepim željama. U vezi sa Vašom primedbom povodom korišćenja latiničnog pisma, obaveštavamo Vas da Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije a.d. nije ni javna agencija ni državni organ, već zatvoreno akcionarsko društvo. Takođe, njoj nisu poverena nikakva javna ovlašćenja. Njen položaj uređen je Zakonom o privrednim društvima, kao opštim propisom, i Zakonom o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije, ako posebnim. Shodno tome, na Agenciju se ne odnosi Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama, te ona nema ni obavezu da u obavljanju svoje delatnosti upotrebljava ćirilično pismo. S poštovanjem,   
Branislav Đošićšef Odeljenja za pravne poslove  http://www.aofi.rs/at/images/stories/aofi.bmpAgencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije a.d.Bulevar Zorana Đinđića 121, 11070 Novi Beogradtel.: +381 11 22 05 764fax.: +381 11 31 18 016
e-mail: branislav.djosic@aofi.rs  
From: ?????? ??????? [mailto:jovanso@open.telekom.rs]
Sent: 06 April 2011 11:43
To: AOFI
Subject: Zašto pišete samo latinicom ?
 
АГЕНЦИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ИЗВОЗА УЖИЦЕ - ЗА ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ - ЛИЧНО
Поштовани директоре,
Прво, честитам вам на новом столовању и желим вам пун успех у будућем раду.
Само једно ми се не допада. На фасади ваше канцеларије у Ужицу стоји скраћеница ваше институције - АОФИ - написана и то само латиницом. Предпостављам да сте Владина агенција и као такви морали би сте да пишете на српском језику и ћирилицом / чл.10 Устава/, а и на другим језицима и писму, ако је то предвиђено Законом о службеној употреби језика и писама - са предношћу писања на српском језику и на ћириличном писму/ чл.10 Закона/.
Ћирилицом морате да пишете, упротивном не поштујете Устав, а и  на латиничном писму ако је то предвиђено поменутим законом.
А, и да нисте владина институција, није ми јасно, како је могуће да се бавите државничким пословима а да не пишете на државном писму те исте државе, Невероватно је .
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6134 (20110519) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА - ЗА МИНИСТРА ЛИЧНО.

Поштовани министре,

Шаљем и вама ово писмо. Како је могуће, да се ова Агенција не придржава Устава. Зашто то дозвољавате. Не могу да поверујем да државни чиновници не знају шта пише у Уставу државе којом руководе - у име народа.

И још једно, зар мислите да је овај народ толико глуп. Објашњавате да ће привреда нешто добити што је ова Агенција пресељена из центра државе у једно скрајнуто место. Да, привредник ће из Суботице и из Врања и Зајечара часком да позавршава послове у Ужицу - лакше и брже него ли у Београду. Привредници, обично завршавају више послова у Београду, а овако ће морати да се шетају по целој држави. Само се питам, како би требало да се децентрализује једна Индија, Кина, или било која друга држава, чији су главни градови већи од целе наше државе. Пола Грчке живи и ради у Атини, па им ништа не фали.

Свака држава мора имати свој центар, свој главни град. И, Београд је заслужио да постане Европска метропола. Неће, ако мислите да правите више главних градова у Србији - да селите државне институције у унутрашњост земље.

Господо министри, немојте се играти државе. А. како ће те да решите питање кадрова. Ако су то Београђани, морате да им платите одвојен живот или путне трошкове, а ако ћете одабрати друге кадрове, шта ће те са постојећим и плус партијски кадрови неће лако да напусте престоницу. Биће мука жива.

Када би министри одговарали за своје промашаје,далеко би се одговорније односили према експериментима. Овако никоме ништа.

На јако причате о регионима. Па, ми смо регионе већ имали. Наравно, тај експиременат није успео. Региони су само произвели додатну бирократију, у сваком седишту региона, по отприлке 3000 и више додатних чиновника запослених у регионалним институцијама, а на грбачи радничке класе.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак 

Zašto pišete samo latinicom ?

АГЕНЦИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ИЗВОЗА УЖИЦЕ - ЗА ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ - ЛИЧНО

Поштовани директоре,

Прво, честитам вам на новом столовању и желим вам пун успех у будућем раду.

Само једно ми се не допада. На фасади ваше канцеларије у Ужицу стоји скраћеница ваше институције - АОФИ - написана и то само латиницом. Предпостављам да сте Владина агенција и као такви морали би сте да пишете на српском језику и ћирилицом / чл.10 Устава/, а и на другим језицима и писму, ако је то предвиђено Законом о службеној употреби језика и писама - са предношћу писања на српском језику и на ћириличном писму/ чл.10 Закона/.

Ћирилицом морате да пишете, упротивном не поштујете Устав, а и на латиничном писму ако је то предвиђено поменутим законом.

А, и да нисте владина институција, није ми јасно, како је могуће да се бавите државничким пословима а да не пишете на државном писму те исте државе, Невероватно је .

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме