Categories
My Links
Генерална

« ТВ ЧАЧАК - Две примедбе : Панорама у позадини екрана и примена писма ? | Собољев Михаило, пореклом Рус, ПК фарбар у ТРЗ - у Чачак. порекло и судбина »

Градоначелник града Новог Пазара - Табла на улазу у град није написана по Уставу и Закону... ?
jovansolajic | 04 Октобар, 2010 11:37

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА НОВОГ ПАЗАРА - ЛИЧНО

Поштовани градоначелниче,

Прво, велики поздрав вама и граду Новом Пазару.

Не могу да заборавим фантастичне ћевапчиће, које сам некада јео у вашем граду.

Друго, жао ми је, али имам једну примедбу. У данашњој ПОЛИТИЦИ, на првој страни, стоји табла на којој пише Нови Пазар - на којој је име града прво исписано латиничним писмом , а испод на ћирилици. То није по Уставу и Закону...

У члану 10. Устава Републике Србије пише : У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо".

A, у члану 10. Закона о службеној употреби језика и писама пише: " Кад се , у складу са одредбама овог закона текст исписује и латиничним писмом, текст на латиничном писму исписује се после текста на ћириличном писму, испод или десно од њега".

И табла на Универзитету у Новом Пазару, је још гори случај. На табли пише Државни универзитет Нови Пазар и то само на латиничном писму.

Све што је написано од стране државних органа и јавних установа и предузећа за јавну употребу мора бити написано на ћирилици, а потом и на латиници, ако је то у склду са поменутим законом.

Поштовани градоначелниче, поштујте законе државе у којој живите и тражите од те државе и сва ваша права Уставом загарантована.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо сам објавио на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме