Categories
My Links
Генерална
Председник владе Реп. Србије. Зашто држ. функц. имају веће плате и од председ. Владе и председ.Реп.
jovansolajic | 13 Август, 2011 12:23

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ - Г - НУ МИРКУ ЦВЕТКОВИЋУ, ЛИЧНО

Господине председниче,

Опростите што ћу бити директан.

Да нам у овој нашој јадној држави пуно штошта није у реду познато је свима. Али, да сте дозволили такав јавашлук у платама државних функционера, у платама директора и чланова управних одбора јавних / државних/ предузећа, није ми јасно. Никаква објашњења не долазе у обзир.

Ако је, Уставом и законима успостављена хијерархија руковођења и управљања државом - таква хијерархија мора бити успостављена и у платама. Апсолутно, не могу државни функционери и директори јавних предузећа - поготову државни функционери да имају веће плате од министара, председника владе и председника државе. Не може нижи по рангу да има већу плату од надређеног.

Дозволили сте огромне плате директорима и члановима управних одбора у јавним предузећима. Вама јавно предузеће ради са губитком, а истовремено повећава плате енормно и има плате изнад свих просека. Па, зар за ове не важе основни закони привређивања. Да плата и раст плата зависе од резултата пословања.

Крајњи јавашлук је: да Влада не одобри пун захтев повећања цена услуга јавном предузећу, а то предузеће не хаје - исплаћује плате по замишљеном обрасцу - игноришући Владу и народ у име кога и постоје.

И да знате. и то да нижи по рангу има већу плату од вишег од себе и да директор повећава плате и да има веће плате од предузећа приватне иницијативе, је вид корупције - и то веома опасан.

Замислите, како то изгледа у очима обичног грађанина, када Скупштина доносе одлуку да Главном државном ревизору да плату дупло већу него ли што има преседник Скушпштине, председник Владе и председник Републике. Службениче - ево ти плата дупло већа него ли што је моја, а ти види шта ти је чинити.

С поштовањем, Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо послао сам и Председнику Републике и "Политици"

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
УНИЦЕФ за Србију Београд. Зашто пишете латиницом ?
jovansolajic | 13 Август, 2011 11:24

Поштована господо,

На РТС Београд приказујете позив / рекламу/ за помоћ угроженој деци од глади. Лепо, хумано. Поздрављам.

Међутим, једно ми смета.

Зашто не пишете на службеном писму Републике Србије - на ћирилици, већ латиницом. Није примерено. И ваша табла фирме у вашем седишту у Београду требала би да буде написана на српском језику ћирилицом и изворно на енглеском језику, никако другачије.

Истина, наш Устав вас не обавезује, али вас обавезује гостопримство државе у којој обитавате и радите. По логици ствари ако пишете на српском језику онда то треба да чините на писму ћирилица - јер српски језик познаје само српску ћирилицу. Српско - хрватски језик познавао је оба писма, али је он укинут. Хрватски језик не познаје ћирилицу, нити српски језик познаје латиницу. Не могу да замислим, како би изгледало да у Загребу на хрватском језику пишете ћирилицом.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ -у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #