Categories
My Links
Генерална

« ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА. Заштити име " РУСКИ ЦАР" | РТС - Тијанић Београд. Зашто опет латиница на РТС 2 ? »

МАКЕДОНИЈА. Зашто македонска држава прогања монахе СПЦ, а наша држава ћути ?
jovansolajic | 22 Мај, 2012 12:40
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

МАКЕДОНИЈА. ЗАШТО МАКЕДОНСКА ДРЖАВА ПРОГАЊА МОНАХЕ СПЦ, А НАША ДРЖАВА ЋУТИ ?

 

Мало - мало па прочитамо у новинама како државни органи БРЈМакедоније

хапсе, малтретирају монахе и великодостојнике Српске православне цркве . Затрли су све што је српско, па хоће да протерају и СПЦ.

Мало им је што су српског цара Душана прогласили за окупатора Македоније. Радије им је да њихова деца уче да је цар Душан био окупатор него ли да се диче да је  њихово Скопље било некада центар и престоница српске средњовековне државе и да је у  њему столовао српски цар Душан - цар Срба, Грка и Арбанаса. У време цара Душана па све до 1948. године на територији данашње Македоније живели су Срби, чији су потомци и данашњи Македонци, а и друге нације.

Српска војска ослободи Македонију 1912. године од Турака, а званична Македонија и то ослобођење прогласи окупацијом Македоније.

Комунисти после Другог светског рата прогласише македонску нацију. Силом или милом Србе прекрстише у Македонце , па им је и то мало - већ прекрајају историју и прогањају све што је српско. Зашто македонска власт ствара атмосферу непријатељства према свему што је српско. Зашто кад су и они до јуче били Срби. Под Турцима су се рађали као Срби по имену и презимену и крсној слави, све до 1948 . године беху Срби а сада су непријатељи - горки својој рођеној браћи- Србима .

Најстарији мост на Вардару у Скопљу више се не зове Мост цара Душана. Интерасантни су : диче се туђим и - грчком цару Александру Македонском, а не своме цару Душану. Туђе присвајају, а своје богохулно одбацују.

Млади Македонци погледајте у књиге староставне - како су вам се звали ваши прадедови и које су били нације. Питајте дедове колико је Србија дала новца за обнову Скопља 1963. године, а колико је то у процентима од све пристигле помоћи ондашње Југославије. Питајте вашу власт због чега се не одржавају војничка гробља изгинулих Срба за вашу слободу на територији Македоније: Куманово, Битољ, итд.

Македонска православна црква и македонска држава не могу решити питање аутокефалности - силом.

За све је крива комунистичка власт. Основно гесло кумуниста је било да треба уништити тзв. хегемонизам најјачих и највећих нација, цепајући их на више националности - по географском принципу, Од српске нације, изоптише народе Македоније и Црне Горе, а и БиХ, у Русији - Белорусију,Украјину и друге. За све недаће народа били су криви Српски краљ и Руски цар. Замислите, српски народ су били прогласили екслоататором осталих народа. По економским законима, које је установио филозоф Карл Маркс, није могла неразвијена Србија да експлоатише развијеније Хрватску и Словенију, већ је то морало бити обрнуто. Али, ко те пита, сила бога не моли.

Наша државо - и ако је Црква одвојена од државе, ипак је Српска православна црква велика институција Српскога народа и државе Србије, па бисте требали и ви  дипломатским каналима да направите демарш македонским властима, а све ради гајења и унапређема људских односа двају народа.

Шта ради Српска академија наука и уметности. Наши академици добијају од ове државе и од овог народа, поред зарађених пензија и додатке из буџета по 75.000.- и 85.000.- динара месечно. Не чује те се, као да не постојите. Ви  морате да одрадите паре које добијате од народа. Ваша установа уиопште не реагује - ни на какве изазове и претње српскоме народу.Срамота је, да САНУ, није предузела било какве кораке код међународне заједнице, да Срби прогнани из Хрватске, остваре бар елементарна права на своју имовину. Нико не стаде у заштиту тог прогнаног народа, већ се ови јадници сами боре и преко својих удружења код међунардних институција. Брука за државу и за САНУ

Јован Шолајић, Чачак, дана 22.маја 2012.године..

Ово мишљење објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

Овај чланак објавила је ПОЛИТИКА, у броју од 23.маја т.г., у веома скраћеном обиму.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме