Categories
My Links
Генерална

« СТОЈИЉКОВИЋ ДЕЈАН, ПИСАЦ. Роман " ДУГЕ НОЋИ И ЦРНЕ ЗАСТАВЕ" - Зашто латиницом? | МАКЕДОНИЈА. Зашто македонска држава прогања монахе СПЦ, а наша држава ћути ? »

ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА. Заштити име " РУСКИ ЦАР"
jovansolajic | 14 Мај, 2012 10:39
Поштовани уредниче,
 
Молим да , у вашој рубрици, објавите следеће.
 
ТРЕБА ДА СЕ ЗАШТИТИ  ИМЕ "РУСКИ ЦАР".
 
Кафана "Руски цар" у строгом центру Београда, као споменик културе, морала би бити заштићена, поред изгледа и у основној делатности, а нарочито у имену објекта. Ово здање променило је много власника, али се у нашем народу, и дан - данас зове првобитним именом " Руски цар". Име му је дао градитељ здања Антонијевић, у славу руског цара Александра II Романова - слободоумног и великог руског цара, са краја 19 века. Српски народ " Руски цар" иговара са пуно пијетета.
С тога прдлажем надлежном органу - Заводу за заштиту споменика културе, да допуни пројектни услов адаптације овога објекта, да се објекат и даље зове " Руски цар". На објекту мора бити табла са именом " Руски цар" - написана ћирилицом, а мање упадљива и табла са називом фирме - новог власника - "Вапијано". Име овога значајног споменика културе мора остати трајно, а власницима нека је дозвољено  и да стављају своје табле на којима би била написана информација о власнику објекта и делатности самога објекта. 
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
Овај чланак објавила је ПОЛИТИКА, у броју од 15.маја т.г.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме