Categories
My Links
Генерална
ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА. Зар је могуће да и председник Републике на поштује Устав ?
jovansolajic | 23 Мај, 2012 14:16
ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"
 
Поштовани уредниче, молим да објавите следеће:
 
ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ ДА У НАШОЈ ЗЕМЉИ НИ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ НЕ ПОШТУЈЕ УСТАВ.
 
У чл. 115 Устава дословце пише: " Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност".
Откуда онда толика дарежљивост и жртвовање новоизабраног председника Републике, г -на Томислава Николића - да ће се повући са функције председника СНС - када је то Уставна обавеза. Вероватно по инерцији, пошто и предходни председник Републике није поштовао Устав - пуних 6. година је обављао и функцију председника ДС. Невероватно је, да се председнику Републике тако нешто догоди. Устав мора бити светиња за свакога, а нарочито за највише државне руководиоце, упротивном нема нам спаса.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА. 
 #
РТС - Тијанић Београд. Зашто опет латиница на РТС 2 ?
jovansolajic | 23 Мај, 2012 13:45
ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА РТС - ЛИЧНО
 
Поштовани г - не Тијанићу,
 
Обраћам вам се по ко зна који пут. Опет латиница на вашој ТВ. Синоћ, на РТС 2, у 22,36 часова, давана је емисија " ЗНАКОВИ ВРЕМЕНА". Текст је написан на латиници. Зашто, ако побогу знате. Ви сте национална установа, обавезни сте да пишете ћирилицом. Ако и ваша установа буде сатирала наше писмо ћирилицу - нема нам спаса. Питам се само - зар је код нас толики јавашлук - да ни Устав не поштујемо !
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #