Categories
My Links
Генерална

« РТС Београд - За дир.Тијанића - Зашто у емисији " ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ" текстови на латиници? | Политика - Међу нама - Зашто би већа аутономија Војводине помогла Србији у развоју ? »

ПРВА СРПСКА ТВ. Зашто не пишете ћирилицом ?
jovansolajic | 12 Децембар, 2011 15:12

ПРВА СРПСКА ТВ - ДИРЕКТОРУ - ЛИЧНО

Поштовани директоре,

Гледам ваш ТВ програм. Имате и лепих емисија.

Међутим, смета ми, што вашу ТВ називате Првом српском ТВ, а , углавном пишете латиничним писмом, а не ћирилицом - српским писмом. Зовете се српском ТВ и то чак да сте " Прва српска ТВ", а не пишете писмом српског језика - ћирилицом.

Интересантно је - да је за време Југославије - писмо ћирилица било бар у равноправном положају са латиницом, а сада у Србији када је Уставом прописано да је у јавној употреби само писмо ћирилица, наше ТВ па и ваша ТВ, углавном пишете латиницом.

Господо, нема нам спаса - очигледно - ако радимо све контра затирању нашег идентитета, ако не поштујемо историју и традицију, и ако се недисциплинујемо.

Ако су нам медији прљави у језику и писму, ако нам је језик пун страних речи и израза, онда не треба да нас чуди прљавштина : на улицама и тротоарима, на фасадама кућа,, у речним коритима, на степеништима, у парковима, итд. Зато, господо - дајте пример народу своме - дајте пример чистоте у језику и писму свога народа - дисциплинујте се.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment