Categories
My Links
Генерална
Градоначелник Београда и дир. ГСП Београд. Зашто на " Шпанцима" латиница и туђ језик ?
jovansolajic | 29 Децембар, 2011 13:23

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА БЕОГРАДА И ЗА ДИРЕКТОРА ГСП БЕОГРАД

Поштована господо,

У данашњој ПОЛИТИЦИ, у рубрици "Међу нама" , Бранко Косић из Београда пише: "Латиница у шпанцу". И ја сам вам о латиници у "шпанцу" писао. Поново вам пишем.

1. Зашто латиница и зашто то није исправљено,

2. Зашто боје трамваја нису поређане каква је и застава наше државе,

3. Зашто се читају и чују речи, које нису уобичајене у српском већ у језику суседних држава, као што су : стајалиште, крижање, преседање, итд.

Питам вас , цењени градоначелниче Београда. Да ли ће те наредити да се горе поменути пропусти исправе и да ли ће те предузети одређене мере против одговорних лица у ГСП и у Управи за саобраћај града Београда.

Питам се - да ли је могуће - да се овакви трамваји приме од испоручиоца и да ли је могуће да је одговорно лице пустило у саобраћај ова возила. Какав смо ми то народ. Да све дозвољавамо. Зар су нам на одговорним функцијама тако неодговорни људи. Без знања, реда, одговорности, да не набрајам даље. Па зар наш наручилац није написао - нацртао испоручиоцу - произвођачу - шта и како треба да напише и којим језиком треба да говори и пише. Ако нам је Хашки суд наметнуо хрватски или босански језик и то за суђење нашим Србима, зашто је наш језик и писмо скрајнут и када смо ми у апслутној предности - ми купујемо трамваје и можемо да захтевамо да буду произведени уз поштовање свих правила , закона и Устава наше земље.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #