Categories
My Links
Генерална

« Спортски ц."Младост" Чачак. С.Х "Младост" се налази у граду Чачку, у нас.Кулинов. поље, а не у Атеници. | Спорт. цен. "КОЛОС" Чачак. С.Ц.КОЛОС се налази у Чачку у град. нас. Кулиновачко поље, а не у Атеници »

ТВ Б - 92. Зашто су транспаренти за дочек Новака Ђоковића написани латиницом и то само латиницом?
jovansolajic | 05 Јул, 2011 11:50

ЗА ДИРЕКТОРА И ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА ТВ Б - 92

Поштовани директоре и гл. и одг. уредниче,

Поздрављам и честитам што сте преносили на вашој ТВ дочек Новака Ђоковића у Београду. Лепо и импозантно - величаствено.

Међутим, једно је кварило слику дочека. Транспаренте сте исписали латиницом. Одудара - није адекватно. Усред Србије и града Београда - наше престонице, уместо да напишете ћирилицом - писмом већинског народа и писмом које је Уставом прописано за јавну употребу, ви пишете латиницом. Какву слику сте послали у свет. Послали сте слику како смо народ без традиције и самопоштовања - што не би требало да је тако.

Можете ли да ми објасните - одкуда толика опструкција - да прокламовано писмо у Уставу игноришете употпуности - чак ни да се преварите па да се некад барем спорадично, овоме народу, обраћате на његовом традиционалном писму. Ви, другим речима пркосите народу. Тешке речи, али можда треба да буду још и теже - јер то - да знате и заслужујете. Зар ћирилица не заслужује да буде бар равноправна у вашој кући - да бар половина текстова и емисија буду исописане ћирилицом.

Људи дођите себи. Немојте затирати нашу прошлост, традицију, историју.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме