Categories
My Links
Генерална
Политика - Међу нама- Објавили сте да је Новак Ђоковић, резидент Кнежевине Монако. Шта то значи?
jovansolajic | 26 Јул, 2011 12:58

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"

Поштовани уредниче,

Молим да у вашој цењеној рубрици објавите следеће:

ПИШЕТЕ ДА ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ РЕЗИДЕНТ КНЕЖЕВИНЕ МОНАКО. ШТА ТО ЗНАЧИ ?

У данашњем броју вашег цењеног листа " ПОЛИТИКА" пишете да је наш прослављени тенисер Новак Ђоковић резидент Кнежевине Монако.

Молим вас да мени и осталима објасните шта значи за државу Србију што је Новак Ђоковић резидент Кнежевине Монако.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

Ово писмо ПОЛИТИКА није објавила - штампала ?!

 #
Политика - Међу нама- и мин.Милан Марковић. Зашто грађани Чачка нису добили помоћ од земљотреса?
jovansolajic | 26 Јул, 2011 11:55

ЗА РУБРИКУ "МЕЂУ НАМА"

Поштовани уредниче,

Молим да објавите следеће:

ЗАШТО ГРАЂАНИ ЧАЧКА НИСУ ДОБИЛИ ПОМОЋ РЕПУБЛИКЕ ЗА ШТЕТУ ОД ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ЗЕМЉОТРЕСА ?

У новембру месецу прошле године земљотрес је тешко оштетио материјална добра грађана Краљева. Али, земљотрес је направио и штету на објектима 395. домаћинстава суседног града Чачка - у селима на граници са територијом града Краљева - у селима Качулице, Горичани и Катрга.

Заменик градоначелника Чачка Саша Обрадовић је изјавио да је локална самоуправа све урадила што је било у њеној надлежности, укључујући и званичан допис Влади о штети причињеној поменутим земљотресом на објектима на територији града Чачка.

Јуче, министар за државну управу и локалну самоуправу - г -ин Милан Марковић, у Краљеву - на питање новинара каже да његово министраство није добило никакав материјал из Чачка.

Један од ове двојице не говори истину. Добро би било да се ова двојица огласе и народу кажу праву истину.

Било како да је - зар је могуће да власт / Републичка и града Чачка/ није реаговала да помогне и оштећеним домаћинствима из града Чачка и то не тако малом броју - већ њима 395.

Но, можда не треба да се чудимо, јер каква нам је власт , све је могуће. У граду Краљеву локалну власт чини коалиција : "За европску Србију - Борис Тадић", Покрет за Краљево и "СПС - ПУПС", а у граду Чачку на власти је опозиција - чију окосницу чини Нова Србија.

Што се каже - можда у овом грму лежи зец.

Е, да је сироти Милоје Стевановић, који штрајкује глађу молећи се земаљским боговима и своме Богу да му помогну , знао па да гласа за оне који ће на републичким и локалним изборима победити - јер само у том случају би могао да спокојно чека и наредну зиму у кући скоро срушеној. Ипак, Милоје ће морати добро да размисли за кога ће да гласа на наредним изборима - да ли за једне или друге, јер очигледно ни једни ни други нису се претргли.

Сатисфакција за Милоја и нас остале грађане била би ако би један од ове двојице државних функционера , који није урадио што је морао по закону да уради, поднео неопозиву оставку на функцију. Јер, народ не сме да се лаже. Ако је један рекао истину, онај други лаже.

Питам се само, зар је могуће, да и у несрећи која задеси човека, не прискаче се безусловно у помоћ, већ се гледа партијски интерес и боја чланске карте.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Дозвољавам редакцију текста.

Ово писмо сам послао и на адресу поменутог министра.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

Овај чланак ПОЛИТИКА није објавила - штампала ?!

 #