Categories
My Links
Генерална

« Алексић Василије, мајор ЈНА, бивши официр Краљевине Југославије и командант четничког корпуса | Галеника Београд - Зашто не бисте производили и лек Berlithion за лечење Полинеуропатије ? »

Државна лутрија Србије - Зашто пишете искључиво латиницом, зашто не и ћирилицом ?
jovansolajic | 26 Октобар, 2010 12:42

ЗА ДИРЕКТОРА ДРЖАВНЕ ЛУТРИЈЕ СРБИЈЕ, ЛИЧНО

Поштована г - це Тијана Анђелић,

Пишем вам шести пут, у вези примене језика и писма у вашој установи. Ваша државна установа пише искључиво латиницом, а треба ћирилицом. Ћирилица треба да има предност, а она није ни равноправна - ње апсолутно код вас нема.

У чл. 10 Устава Републике Србије пише да је у Србији у службеној употреби српски језик и писмо ћирилица.

А, у чл. 10. Закона о службеној употреби језика и писама пише : " Кад се у складу са одредбама овог закона текст исписује и латиничним писмом, текст на латиничном писму исписује се после текста на ћириличном писму, испод или десно од њега ".

Ви се чак и зовете Државна, значи нема дилеме да ли се поменуте одредбе Устава и поменутог закона односе на вашу установу.

Најблаже речено, безобразно је да ваша установа, ни после пуне 4. године од доношења новог Устава, није нашла за сходно да усагласи своје пословање са највишим правним актом државе.

Очигледно да ви нисте изабрани конкурсом, већ вас је поставила нека партија, која је сада на власти. Зато вас није ни брига. Угледали сте се и на друге државне органе. Важно је да се доносе Закони, а не мора да се примењују. Јадан је овај народ, који нема на кога да се угледа. Државни органи морају да буду пример народу, како се закони и сва правила понашања морају дословце поштовати.

Запамтите, Устав државе мора бити светиња.

Како ћу да вам верујем у исправност извлачења добитака и подели "колача", ако сте у стању да кршите, чак и Устав своје државе.

Пошто сам вам о овоме проблему доста писао, без икаквог ефекта, заслужујем да ми одговорите, да ли ви имате некакво право да пишете искључиво латиницом - мада сумњам.

Очекујем брзе промене и брз одговор.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме