Categories
My Links
Генерална

« Како се ишло у надницу код великих газда - сељака пре Другог светског рата ? | Спавао сам са напуњеном пушком »

Министарство здравља - Министру лично - Зашто латиница у Ургентном центру Војводине у Новом Саду ?
jovansolajic | 14 Август, 2010 12:27

ЗА МИНИСТРА ЗДРАВЉА, Г - НА МИЛОСАВЉЕВИЋА, ЛИЧНО

Поштовани г - не министре,

У данашњој Политици објављена је вест да је отворен нови Ургентни центар у Новом Саду. Честитам.

Али, није у реду , да су натписи написани латиничним писмом. Ако је натпис такве природе да мора бити написан на једном језику и писму, онда је то морало да се напише на српском језику и на ћириличном писму. Српски језик и ћирилично писмо имају првенство у односу на друге језике и писма, по члану 10. Устава Републике Србије.

Имам утисак да је примена језика и писма у вашим установама широм Србије, ствар воље појединаца одговорних - боље рећи неодговорних , јер свакога дана и у свим вашим установама, пише се више латиницом. Зар ваше установе, ни после 4. године од доношења новог Устава, не знају да морају да пишу ћирилицом, или у најгорем случају да писмо ћирилица и српски језик имају првенство у односу на друге језике и писма.

Пишем вам, по ко зна који пут. Ништа од мога писања. Да ли то значи, да се Вама не вреди обраћати? Да ли то значи да треба да се обратим неком старијем од вас, можда и Уставном суду , или ће те ви предузети мере да се у свим вашим установама дословце примењује одредба Устава о језику и писму.

Хвала вам на разумевању, што сте нашли времена да ово писмо прочитате.

С поштовањем.

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо сам објавио на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме