Categories
My Links
Генерална

« Електродистрибуција Чачак - Директ. Што вас не поменуше поводом 100- те год. ХЕ Моравица у Ивањици | Народна банка Србије - Гувернер. Зашто на новчаници од 2000.- динара писмо латиница ? »

Политика - Гл. и одг.уредник. Зашто је додатак БИГ БИЗНИС на латиници ?
jovansolajic | 22 Децембар, 2011 11:57

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА - ДРАГАНА БУЈОШЕВИЋА - ЛИЧНО

Поштовани г - не,

У данашњем броју вашег цењеног листа штампан је и додатак - БИГ БИЗНИС.

Питам, који су разлози, да овај додатак штампате на латиници и тако покварите визуелну слику вашег листа. Мало - мало, па вам на по целој страни, изађу текстови латиницом писани. Замолите оглашиваче и остале да текстове пишу на нашем и вашем традиционалном писму - а назив оглашивача само да буде у оригиналу.

Ја, ваш лист и још неколико ваших издања купујем по традицији - десетинама година уназад. Прво, јер их сматрам прворазредним а и из разлога што их штампате на ћириличном писму. Ако будете све више и више одступали од традиције, вероватно да ћу морати да се определим за неке конкурентске новине - што не бих желео.

Зашто побогу - да ако је реч о бизнису да то треба да се штампа на српском језику латиницом - коју узгред наш Устав не познаје - као да привредници Србије не треба да знају државно писмо. Ако стварно не знају онда их треба натерати да га науче.

Ваша кућа треба да буде пример - како треба чувати традицију . Знајте, ћирилица је питање чистоте српскога језика. Само оне публикације које су одштампане на српском језику на српској ћирилици сматрају се у свету српском културном баштином, а на латиници баштином Хрвата - тако то види Америка и остали свет на западу - што треба да имате у виду.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме