Categories
My Links
Генерална

« О.Ш." СВЕТИ САВА " ЧАЧАК , Ваша О.Ш. се налази у градском насељу Кулиновачко поље а не у Атеници. | Министарство одбране - Министар Шутановац - Зашто пишете латиницом ? »

Директор Управе за игре на срећу при Мин.Фин. Зашто Државна лутрија Србије пише латиницом?
jovansolajic | 25 Октобар, 2011 10:44

ЗА ДИРЕКТОРА УПРАВЕ ЗА ИГРЕ НА СРЕЋУ, ПРИ МИНИСТАРСТВУ ФИНАНСИЈА - ЛИЧНО

Поштовани г -не Вуловићу,

Питам, зашто ваша установа - Државна лутрија Србије пише искључиво латиницом. Они се чак и зову државном институцијом, а крше Устав наше земље.

Више пута сам сам се обраћао директору Државне лутрије са питањем, зашто и после 5. година од доношења новог Устава и даље пишу латиничним писмом.

Као јавна установа или предузеће морају да пишу ћирилицом - по чл. 10 Устава Србије.

Симтоматично је - да је после моје примедбе - да у једној њиховој просторији у Чачку све што је требало написати написано је латиницом, изузев што је на канти за отпатке била ћирилица. Мало касније видео сам да те канте нема, али да је и даље све на латиници.

Питам вас, ко је тај у овој држави, ко треба да се брине о Уставу и законима, ако то није Влада и њена министарства ? Да ли то значи - да Устав постоји због народа и јавности, а да државна бирократија ради како хоће и по свом нахођењу. Морате господо, да радите по Уставу, или да одступите. Не може чиновник да буде старији од Устава и закона. Или, неко сматра да може.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment