Categories
My Links
Генерална
Министарство здравља. Зашто ваше установе не пишу ћирилицом?
jovansolajic | 29 Октобар, 2011 14:09

ЗА МИНИСТРА ЗДРАВЉА - ЛИЧНО

Поштовани министре,

Питам, како је могуће, да и после пуних 5. година од доношења новог Устава, којим је прописана, у чл. 10, службена употреба српског језика и ћириличног писма, да ваше установе: домови здравља, здравствене станице, болнице, клинике, па и у вашем министарству, мање - више не пишете ћирилицом већ латиницом. Добијам од вашег министарства, од вашег службеника Тине Аничић, писмо написано латиницом. Текстови са рачунара у болницама и домовима здравља и дан - данас пишу се латиницом. Не бих да вам дајем примере - много их је.

Веома је сиптоматично и опасно да се у подручјима која су наклоњена сепаратизму / Војводина, Санџак, Источна Србија, југ Србије/, у вашим установама пише углавном или искључиво латиницом уместо ћирилицом.

Господине министре, ваше установе морају да пишу на српском језику и ћириличним писмом, а и на другим језицима и писмом ако је то законом прописано.

Господине министре, зар ово питање није јединствено решено од стране вашег министарства и спроведено ни после 5. година од дана доношења новог Устава. Има се утисак, што је апсурдно, да је ово питање препуштено стихији - да зависи од непосредних учесника у писању - од фирмописаца и сличних. Свашта.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛЧОГ - у - Размишљања< једног ЧАЧАНИНА.

 #