Categories
My Links
Генерална

« ТВ ЧАЧАК. Основна школа " Свети Сава" се налази у граду Чачку, а не у Атеници. | Председник Републике Србије. Много нас боли и вређа, што у Јадовном није био присутан Иво Јосиповић. »

РТС БЕОГРАД - За дир.Тијанића. Зашто, мало - мало, пишете латинчним писмом.
jovansolajic | 27 Јун, 2011 11:07

ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА - Г - НА ТИЈАНИЋА - ЛИЧНО.

Поштовани г - не,

Мало - мало па на екрану ваше ТВ , текстови су исписани латиничним писмом. Примера ради: серија " Горки плодови" и такмичење у " Ја имам таленат" и да не набрајам више, текстови су написани латиницом.

Вас, као јавну установу, члан 10 Устава, који је донет 2006. године, обавезује да пишете на српском језику и на ћирилици. Према томе, ви не поштујете Устав своје државе, а да не будем претенциозан, захваљујући држави и том Уставу, ви делате и живите.

Ја, као грађанин, испуњавам веома уредно , обавезу према вашој кући - плаћам свакога месеца 3. претплате - две на моје име - за стан и кућу и плус за једну самохрану незапослену мајку, која има сина на студијама у Београду. Зато, моје је право, да од вас захтевам да се придржавате бар Устава, ако не могу већ да тражим садржајнији програм, верујте, који овај народ заслужује. Питам се само, шта ради та маса чиновника и мисаоних радника, којих - колико ми је познато, броје се на хиљаде.

Можда ће те ми рећи - да се ради о продукцијама у којима има и учешћа других - ван ваше куће. Али, то вас не оправдава. Ви сте одговорни. Ви народу објављујете : да РТС приказује ту и ту емисију. Према томе захтевајте од коопераната да пишу ћирилицом.

Још једно. Колико ми је познато Јован Мемедовић, ради за вашу кућу емисије са путовања по свету. И све што је написано пише латиницом. Недопустиво. То је самовоља најблаже речено. Самовоље и беззакоња не сме да буде у државној установи.

Други пут ћу вам писати о спикерима. Задње слогове и целе речи изговарају са смањеним тоналитетом - да не можемо чути информацију у целости. Зар у оволикој држави, не можете да пронађете тих неколико сарадника који би били у стању да говоре беспрекорним српским језиком.

Угледајте се на спикере Бијељинске ТВ. Ваши не могу њиховим воду да носе.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

П.С. Ако сматрате да нисам у праву, молим вас, одговорите ми.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
З.Петровић | 27 Јун, 2011 12:37

У праву сте, наше писмо је ћирилично и требало би да га поштујемо и тако пишемо без обзира на Закон.
Што се тиче спикера као да имају говорну ману сви се служе поштапалицама ''овај'' ,
''мм''.
А , најгоре, у ''емисији ''слагалица'', седи супервизор Милка Цанић-Бабовић , а њене водитељке редовно понављају ''црвени'' и ''плави'' такмичар уместо такмичар на плавој позицију и такмичар на црвеној позицији.
Хвала на истом мишљењу.

З.Петровић [Reply]
jovansolajic | 28 Јун, 2011 12:07

Хвала вам.
Ј.Ш.

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме