Categories
My Links
Генерална

« Рацковић Бранка, стара 10. година, путује сама у тек ослобођени и разрушени Беогтрад 1945. године. | Министарство здравља. Фабрике лекова и увозници морали би да пишу и ћирилицом. »

Југоремедија Зрењанин. Зашто пишете само латиницом ?
jovansolajic | 02 Мај, 2011 11:23

ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА - ЛИЧНО

Поштовани директоре,

Употребљавам лекове које ви производите : Трентал 400, Лопион 2 мг и Ласикс 40 мг. Вероватно да ми ови лекови помажу, на чему сам вам захвалан.

Међутим, имам велику примедбу. Све што сте написали - написали сте на латиници. И упутство и на амбалажи , односно на кутијама у којима сте упаковали лекове све је написано латиницом. Кутије имају 6 - ест површина, па сте могли на пола површина да пишете латиницом а на другу половину ћирилицом, а и упутство сте могли да напишете и на ћирилици.

Вас, вероватно, чл. 10 Устава Србије стриктно не обавезује да пишете на српском језику и на ћириличном писму. Али, обавезује вас морално. Морално, јер како протумачити, да се фирма која производи лекове - који било како - представљају јавно добро - плаћају се из буџета и из државних фондова - не придржава државног језика и писма. Бар да тај државни језик и државно писмо буду у равноправном односу са хрватском латиницом и да пишете и ћирилицом.

Уосталом, вероватно да знате, да Устав Србије не познаје српки језик на латиници. Испада, да ви не пишете текстове на кутијама и на упутствима на српском језику.

Не можете да ме убедите, верујем ни било кога у овој земљи, да нисте оваквом праксом прекорачили границу доброг укуса.

У СФРЈ државни језик се звао српско - хрватски и писали сте ћирилицом и латиницом равноправно - ако не грешим, а сада у држави Србији, када је Уставом српски језик и ћирилично писмо проглашено за државни језик и државно писмо,.ви сада контра логици пишете само латиницом. Стварно то је неверовантно.

Волео бих да видим да сте увидели грешку и исправили досадашњу политику примене језика и писма у вашем производном програму.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
User Comments
Seo Agency [Reply]
Seo Agency | 26 Јул, 2011 11:11

Hey buddy! Your site is really exceptional! This site will going to be our favorite diversion now. Thank you for letting us to visit on your site always. Have a good day!
Seo Agency

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме