Categories
My Links
Генерална

« Новаковић Вера, рођена Шолајић, из Брвеника на Ибру, умрла 5. новембра 2007. године. | РТС Београд - За дир.Тијанића - Зашто у емисији " ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ" текстови на латиници? »

О.Ш. " СВЕТИ САВА" ЧАЧАК. Прљавштину око школе да чисте ђаци школе.
jovansolajic | 07 Децембар, 2011 13:13

ОСНОВНА ШКОЛА "СВЕТИ САВА" ЧАЧАК

ДИРЕКТОРУ ШКОЛЕ - ЛИЧНО

Поштовани директоре,

На све стране ваше школе - на раздаљини до 100 па и 200 метара - природа је покривена отпацима од најлонских кеса и флаша. Околни травњаци покривени су су толиким отпадом да се трава и не види. И, сви објекти тржног центра исцртани су графитима.

Ништа друго не може да ми падне на памет - већ да су ђаци ваше школе актери те прљавштине.

Предлажем вам, да сваких седам дана организујете акцију , да ђаци сакупљају горе наведене отпатке - све док им се не досади - да их научите да тако не треба да раде. Такође, да периодично наредите скупљање новца за кречење фасада околних зграда.

Научите или натерајте ђаке да кесе и флаше бацају у контејнер који им се налази " пред носем" - а не где им падне на памет.

Научите ђаке да чувају благодети наше богате природе. Свуда нам поред улица и сокака стоје бачене најлонске кесе и пласитичне флаше и још какав отпад. Научите ђаке да они то не смеју и не треба да раде и да утичу на одрасле чланове свога домаћинства да се и они боље понашају према природној средини у којој живе.

Пре Другог светског рата, ми - ђаци те школе морали смо да одржавамо чистоћу у дворишту школе , около школе није било потребно јер је све било у најбољем реду. Плевили смо траву у калдрмисаном дворишту школе. Травке једне није смело да бу де у калдрми .

Много је прљавштине око ваше школе. Није примерено једној васпитној установи. Немојте дозволити да интервенише Комунална полиција.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment