Categories
My Links
Генерална

« Министарство економије и рег.развоја. Зашто 11 - ти Економски самит на српском језику латиницом? | Председник Републике и Српска асоцијација менаџера. Зашто САМИТ 100 на српском језику латиницом? »

Председник Републике Србије. Закони о путевима и железницама у преносу својине Војводини неуставни.
jovansolajic | 29 Септембар, 2011 13:42

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - ЛИЧНО,

Поштовани председниче,

Закони који су донети и који ће се донети у вези са преносом права својине са Републике на АП Војводину противни су једнаким правима грађана Србије - противни су слову Устава. Неуставни су.

Није уставно:

Да држава Србија, управо њени државни органи на челу са Народном скупштином, управљају с неким инфраструктурним објектима за територију Централне Србије, а не и Војводине. Не може да посланик из Војводине - седећи у Народној скупштини Србије доноси законе који се примењују само за Централну Србију, а истовремено да Скупштина Војводине за себе по истој ствари доноси законе за своју територију.

Oво ме много подсећа на 1974 годину - када је прокламован сепаратизам и почело растакање државе СФРЈ. Донет је тада Устав и закони, по којима су покрајине - њихови посланици - у Скупштини Србије доносили законе који су се примењивали у Централној Србији, а посланици Централне Србије нису могли ни да привире у рад Скупштине Војводине и Косова и Метохије.

Једном речју - не може неки национални ресурс у централној Србији да буде у својини Републике, а иста таква имовина у Војводини да буде у својини АПВојводине.

У власништво Војводине могу се пренети само ресурси који се истовремено преносе у власништво локалних самоуправа - градова и општина у Централној Србији /истина, само док нам болесни политичари не испарчају и Централну Србију на некаве феуде/.

Развлашћивање Србије мора бити једнако за целу територију државе Србије. Свако друго решење је неуставно. Зато вас молим да законе који сепаратно решавају поделу државне имовине - као неуставне не подпишете /Указе/.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо послао сам и на адресу председника Скупштине Републике Србије.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме