Categories
My Links
Генерална

« ЋИРИЛИЦА. Министарство пољопривреде. Зашто пишете латиницом? | Председник Републике Србије. Закони о путевима и железницама у преносу својине Војводини неуставни. »

Министарство економије и рег.развоја. Зашто 11 - ти Економски самит на српском језику латиницом?
jovansolajic | 28 Септембар, 2011 12:26

МИНИСТАРСТВУ ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА

Поштовани министре,

Предпостављам да је ваше министарство неки значајан фактор у одржавању доле поменутог самита, можда и делимично финансирате из државног буџета његово одржавање.

Обзиром на предње, и вама ово писмо достављам, да би сте на време предузели мере да се поштује уставна одредба о језику и писму. Онај ко се назива да је државни, а поготову који троши буџетска средства, мора да поштује одредбу Устава о језику и писму - да када пише на српском језику мора да пише на ћириличном писму.

Коначно, натерајте све у држави - који било шта да раде у име државе Србије и који користе буџетска средства да морају да поштују Устав.

Нормално ће бити - да када будемо у Европској унији / ако икад постанемо/ - да на амблему Уније за Србију буде текст написан на српском језику нашом ћирилицом /јер тако пише у нашем Уставу/, а истовремено тога се не придржавамо у нашој држави. Стварно, то је уникум.

Молим вас, ако се не обраћам на праву адресу, ово писмо проследите правоме министру или члану Владе.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

ФИРМА Тсомокос Гроуп Интернатионал Београд

ПОШТОВАНИ,

У ПОЛИТИЦИ рекламирате одржавање 11. економског самита у Београду.

Лепо, честитам вам.

Међутим, имам једну замерку. Пишете на српском језику и латиницом. Вероватно ће те и постере и плакате и сл. написати на српском језику латиницом и на енглеском језику, обзиром да самит има карактер међународног скупа.

Питам, због чега не пишете на српском језику ћирилицом. Није ваљда срамота писати на своме писму. Сигурно са овим нећете импресионирати стране учеснике самита. Нећете, јер не пишете на државном писму - препознатљивом у свету. Овај скуп је од државног интереса, а и сигурно је да ће те се "очешати" о државни буџет, па самим тим треба да се придржавате чл. 10 Устава - по коме је у службеној употреби у држави Србији - српски језик и ћирилично писмо.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на своме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
izabella | 28 Септембар, 2011 13:23

...

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме