Categories
My Links
Генерална

« Министарство спољних послова и председник Владе / на зн./. Зашто пишете латиницом, а не ћирилицом ? | Црногорски језик у Србији / Отворено писмо Ненаду Стевовићу, председ. Црногорске партијке у Србији/. »

Председник општине Бујановац и Министар за инфр.и ен.Зашто табла у Бујановцу латиницом на срп.јез.?
jovansolajic | 05 Септембар, 2011 12:18

ЗА МИНИСТРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ И ЕНЕРГЕТИКУ - ЛИЧНО.

Поштовани г- не министре,

Шаљем и вама ово писмо, на знање, можда сте ви надлежни за ово.

И узгред да вам кажем, да сам у штампи видео табле на путевима , на којима је име места написано само на мађарском језику. Има се утисак као да се то место не налази у Србији већ у Мађарској. Не бих о овоме коментарисао, просудите и сами, што то значи.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ - ЛИЧНО.

Поштовани г - не председниче,

Зашто је табла на уласку у ваш град написана на српском језику латиницом ?

У данашњој "Политици", на првој страни, стоји слика Бујановца и на њој табла на којој је написано место Бујановац на српском језику латиницом.

Познато вам је, да је у држави Србији у службенопј употреби српски језик и писмо ћирилица / чл.10 Устава/, а текстови се пишу и на другим језицима и писму сходно чл. 10 Закона о службеној употреби језика и писама.

Према, томе, у обавези сте, да све што пишете, као орган државе, морате да пишете на српском језику ћирилицом и на албанском језику - наравно -" после текста на ћириличном писму, испод или десно од њега".

Извињавам се што вам пишем на српском језику и ћирилицом, верујте - да знам албански - написао бих вам и на том језику. А, поштено речено, не могу ни да помислим да председник општине не зна језик и писмо своје државе.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме