Categories
My Links
Генерална

« "УТИСАК НЕДЕЉЕ" ТВ Б - 92. ТЕОФИЛ ПАНЧИЋ - РЕЧЕ ДА ЈЕ ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВЕ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ. | ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА . Како да заштитимо ћирилицу од нестајања? »

Народна банка Србије. Др Јоргованка Табаковић. Зашто смањујете себи плату ?
jovansolajic | 08 Септембар, 2012 12:16
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ЗА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ - ЛИЧНО

 

Поштовани г-не председниче,

Шаљем и вама ово писмо - на знање.

Јован шолајић, Чачак

 

 

 

ЗА ГУВЕРНЕРА НБС - ЛИЧНO

 

Поштована г - ђо Јоргованка,

 

Прво честитам вам на избору за Гувернера НБС.

Читам данас у Политици да сте изјавили:

 - да ће те себи плату да смањите за 1/4, јер је иста срамно висока;

 - да  плате вицегувернера нећете смањивати и да вам не смета што ће те имати исту плату као они;

 - да би сте волели да се у држави уреде односи у платама, ваљда у државним установама;

 - да ће новац од ваше смањене плате ићи за децу на Косову, и слично.

               Ако је тачно да гувернер има плату, како је објављено, 6.000.- ЕВРА месечно, значи да ће те ви имати 4.500.- ЕВРА. Каква је то уређеност државе да гувернер има 5 пута већу плату од Председника државе - као најстаријег по рангу државног чиновника. По каквом ви то правилнику исплаћујете плате и ко вам је то одобрио, обзиром да радите посао државе. Зар у Народној банци Србије не ради државни чиновнички апарат и зар ваше плате не треба да буду уређене, као и за све друге чиновнике. 

               Гувернер мора бити више плаћен од вицегувернера. Не може то да буде само ствар гувернера. Плате државних службеника су уређене  законима и другим прописима. Не могу бити на вољу појединца. И да знате, НБС није на буџету Србије, али троши доходак створен од народа. Ја бих вас ставио у Државни буџет - и приходовну и расходовну страну. И не само вас, већ и све остале који раде за потребе државе.

               Заједно са министром финансија и привреде и председником Владе уведите платне разреде за плате свих службеника у администрацији и јавним службама у држави.               

               Значи, ви сматрате да вама ипак следује плата од 6.000.- ЕВРА и да ће те ви тих 1.500.- Евра слати деци са Косова. Ви ће те, испада од уста одвајати новац деци са Косова. Није у реду. Па, зар и остали трудбеници ове земље, који су вашег или врхунског ранга, не би желели да исто тако буду добродушни и да остављају такав утисак.

                Зар нам мањка врхунских стручњака, а имамо толику незапосленост. Зар код наших врхунских стручњака нема ни трунке социјалног и хуманог, зар код истих нема осећаја, за, да раде за добро своје државе и свога народа. Не мора само плата бити мерило вредности уложенога рада. Успешнима дајте друштвена признања, ордење, нека раде мало и за славу.

                 Само се питам откуда тај мазохизам - да посланици утврђују плате неким државним чиновницима - које су далеко веће од њихових плата, од плата министара , председника Владе и председника Републике. Ако све не иде како треба, онда не треба нас чуди. И оволика корупција има везе са овим.

                  Направите г - ђо Јоргованка, неки велики заокрет у напретку ове земље - дајте свој лични допринос, а народ ће вам бити веома захвалан, награди ће вас са славом и памћењем.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак.

Ово писмо послао сам и на адресу Министру финансија и привреде и Председнику Владе.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 

 

 #
Add Comment