Categories
My Links
Генерална

« Заштитник грађана Републике Србије. Молим да се у Чачку уклоне погрешне уличне табле. | "УТИСАК НЕДЕЉЕ" ТВ Б - 92. ТЕОФИЛ ПАНЧИЋ - РЕЧЕ ДА ЈЕ ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВЕ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ. »

ВОЈВОДИНА. Графит " Срби напоље " и слични.
jovansolajic | 05 Септембар, 2012 11:08

 ВОЈВОДИНА. ГРАФИТ " СРБИ НАПОЉЕ " И СЛИЧНИ.

Чанак ради, здушно, да одвоји /осамостали/ Војводину од Централне Србије, управо од матице Србије. Али, видите г - не Чанак, неки мисле сасвим другачије - ради су да вас Србе протерају - па они су мислили да ви тражите аутономију - по логици ствари за несрбе - па шта ћете у том случају ви Срби у Војводини.

Да знате аутономије никада доста. Што је више имаш све ти се више тражи. То вам је као код незајажљивих богаташа - Оназис није знао да се заустави па је од грчке државе куповао и острва. Пусти певца на праг - он уђе у кућу.

Срби / неки / су већински народ у Војводини, а траже поделу Србије на два дела. Мало нам је српских подела кроз историју. Македонци нису више Срби, нису ни Црногорци сасвим изгледно, Муслимани су некада били Срби исламске вероиповести, Срби католичке вере постадоше Хрвати, па како ствари стоје можда ћете успети - не дај боже - да створите и војвођанску нацију.

Нека вам послужи за пример Хрватска. Хрватска нема покрајине - аутономије а састављена је од 4. историјски посебних делова: Славоније, Хрватске, Далмације и Истре.

Ово сам објавио на моме БЛОГ-У - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

Јован Шолајић, Чачак, 5.септембра 2012.г.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме