Categories
My Links
Генерална

« Комерцијална банка и Гувернер НБС.Зашто штедише плаћају одржавање тек.рач и када овај не ради? | РТС БЕОГРАД - Тијанић и пред.упр.одбора. Зашто латиница у емисији на РТС 2? »

ТАНЈУГ БГД. Зашто ваша установа не примењује - за српски језик - ћирилично писмо ?
jovansolajic | 04 Април, 2012 10:29
ЗА ДИРЕКТОРА ТАНЈУГ - А - ЛИЧНО
 
Поштовани директоре,
 
Читам у Политици, да вас наша Влада помаже јер сте државно предузеће. У вези предњег, питам вас , директоре:
1. Који је разлог, што ваша установа није променила име агенције, обзиром да сте сада српска агенција, Југославије нема ни старе ни нове,
2. Зашто ваша агенција у називу и у општењу не примњује ћирилично писмо - обзиром да сте јавна установа и да сте, по чл. 10 Устава у обавези да пишете  - када пишете на српском језику - да пишете ћирилицом. У поменутом члану Устава у Србији је у службеној употреби српски језик и писмо ћирилица. А мени је ТАНЈУГ, одувек, деловао  службено.
Строго узевши, можда и нисте стриктно обавезни да пишете на српском језику ћирилицом, међутим пада у очи да сте једина српска телеграфска агенција / можда и нисте ?/, а да нити у називу и у писму не дајете препознатљиву слику да сте српска. Лепо богами. Ваша установа је државна, Влада вас помаже, а ви не поштујете уставну одредбу да пишете на службеном језику и писму. То стварно не верујем да има игде у свету, изузев код нас.
Једном речју, зашто ви нисте Српска телеграфска агенција?
С поштовањем,
Јован Шолајић. Чачак.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме