Categories
My Links
Генерална

« ТВ ГАЛАКСИЈА 32 ЧАЧАК. Зашто на вашој ТВ преовлађује латинично писмо? | ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА. Зашто плакати и огл. о култ. и др, приредбама се угл. штампају латиницом? »

КУМАНОВСКА БИТКА И ПР. БАЛК.РАТ. МИ ПРОСЛ.100 ГОДИШЊИЦУ, ДА ЛИ ПР. И У КОСОВУ И МАКЕДОНИЈИ.
jovansolajic | 26 Октобар, 2012 13:19
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

СРБИЈА ОВИХ ДАНА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОБЕДЕ У КУМАНОВСКОЈ БИТЦИ И ОСЛОБОЂЕЊЕ СВОЈЕ БРАЋЕ ОД ВЕКОВНОГ РОПСТВА ПОД ТУРЦИМА. НИЈЕ МИ ПОЗНАТО КАКО ОВАЈ ИСТОРИЈСКИ ДОГОЂАЈ ПРОСЛАВЉАЈУ НА КОСОВУ И У МАКЕДОНИЈИ?

 

Срија је 1912. године мобилисала око 360000 војника и официра и поднела главни терет ослобођења наших крајева - Косова, Метохије, Санџака и Македоније од вишевековног ропства под Турцима, извојевавши сјајне победе у Кумановској битци и на освајању Једрена. Српски народ се сећа са пијететом великих победа и показаног јунаштва знаних и незнаних српских јунака тих великих битака.

Интересује ме, као грађанина Србије и припадника Српског народа, какво обележје и какве су прославе приређене у поменутим братским крајевима, поводом 100 - годишњице коначног ослобођења од вековног ропства под Турцима.Чуо сам, али не могу да верујем, да деца у Македонији уче у њиховом предмету Историје да је Српска војска окупирала Македонију 1912. године - а не ослободила! Ако је то тачно, нека им служи на част. Брука и срамота. Да, и да је цар Душан био окупатор Македоније, и да се камени мост у Скопљу, који се вековима звао мост цара Душана, сада зове именом неког својатаног туђег великана.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме