Categories
My Links
Генерална

« МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ И ДРЖАВНУ УПРАВУ. Предлог за реорганизацију судства | Министарство финансија и привреде. Предлог 6. мера за финансијску дисциплину у држави. »

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА. ЗА МИНИСТРА . Зашто Институт за трансфузију крви Србије пише латиницом.ц
jovansolajic | 02 Август, 2012 12:22
ЗА МИНИСТРА ЗДРАВЉА - ЛИЧНО
 
Поштована г - ђо СЛАВИЦЕ,
 
Као прво, од свег срца вам честитам , на избору за новог министра здравља.
Али, и да вам се пожалим.
У данашњој Политици изашао је оглас ваше установе - Института за трансфузију крви Србије, написан латиничним писмом.
Па, зар и после 6 година ваше установе не знају шта пише у Уставу државе у којој се хлебом хране. У чл. 10 Устава је прописано да је у држави Србији у службеној употреби српски језик и писмо ћирилица.. Шта обичан човек да помисли о тако важној области државне управе и њених установа, ако се не придржавајучак ни Устава.
Зађите мало по било којој установи, видећете да је скоро све исписано латиницом. Зашто је то тако.
Није ни чудо што не можемо да се изборимо са корупцијом у здравству, што лекари заказују хируршке интервенције за 10 година, итд. када већ могу наочиглед безобразно да на све стране крше Устав - светињу сваке државе у свету. Зар ни после 6. година се Устав не примењује. Како ли нам тек изгледа спровођење у пракси стотине закона које скупштина доноси. Не дај боже и да знамо о томе. Вероватно је стање катастрофално.
Једном речју, проверите зашто ваше установе широм земље пишу латиницом а не ћиилицом. Или ради ко како хоће. Али, онда да се и чудимо разно - разним јавашлуцима у здравству.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме